Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvásvizsgálatok képes leírás - Alvás.tlap.hu
részletek »

Alvásvizsgálatok - Alvás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Alvásvizsgálatok
Keresés
Találatok száma - 14 db
Alvásdiagnosztika - Törökbálint

Alvásdiagnosztika - Törökbálint

Az alvás mibenléte, funkciója sem biológiai és sem pszichológiai szempontból nem tisztázott kellően. Azt már a 60-as évektől tudjuk, hogy az alvás két egymástól eltérő fázisból, álomlátásból un. REM fázisból, és mély alvásból NREM fázisból áll. Noha ilyenkor a szervezet kívülről nézve különösebb látványos eltérést nem mutat, az agy elektromos hullámait, az izomműködést, a légzést és a szívritmus vizsgálva jelentős eltéréseket lehet tapasztalni. Míg a NREM fázis a szendergéstől kezdve 4 egyre mélyülő fázisra különíthető el és az agyi hullámok egyre alacsonyabb frekvenciáját tapasztaljuk a lassuló légzésszám és szívritmus mellett, addig a REM fázisban gyors frekvencia és az izmok tónusának elvesztése valamint deszinkronizált szemmozgás észlelhető.

Alváskutatás, alvásterápia

Alváskutatás, alvásterápia

Információk az alternatív gyógyítás után érdeklődőknek. Gyógyítók és rendelések adatbázisa, tanfolyamok, kínai horoszkóp, tudnivalók az illóolajokról és a táplálékkiegészítőkről, ájurvédikus teszt, életmód tanácsadás, egész éves holdnaptár.

Alvásmedicina

Alvásmedicina

A következő diagnosztikus szűrőtesztek segítségével felmérheti, hogy milyen valószínűséggel szenved valamelyik gyakrabban előforduló alvászavar valamelyikében. A Semmelweis Egyetem Alvásdiagnosztikai Laboratóriuma 2006 vége óta működik Budapesten az I. sz. Belgyógyászati Klinikán. A vizsgálatok négy önálló, egyágyas szobában zajlanak heti négy éjszakán hétfőtől csütörtökig, illetve fizetős ellátás keretében péntek és szombat éjszaka, továbbá szükség esetén a nappali teszteket is itt végezzük el.

Alvásvizsgálat

Alvásvizsgálat

Az vizsgálatokat a az I.sz. Belgyógyászati Klinika Alvásdiagnosztikai Laboratóriumában végezzük 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.Előjegyzés:        Dr. Dunai Andreánál    &

Alvásvizsgálat - Interneten

Alvásvizsgálat - Interneten

Horkol? Napközben álmos vagy fáradékony? Reggeli szájszárazság kínozza? Romlott a koncentrációs képessége, esetleg feledékenyebb, ingerlékenyebb az utóbbi időben? Rosszul alszik, és nem tudja, hogy hová forduljon?

Alvásvizsgálat elérhető áron

Alvásvizsgálat elérhető áron

Budapesttől közel fél órára autóval, Vác központi részén található a ZöldFa Egészségház, amely ahol ígényes környezetben várjuk elsősorban az alvászavarban szenvedő betegeket. Az alvásvizsgálatok a beteg otthoni környezetében történnek, a kiértékelések az alvás rendelésen. Amennyiben horkol, megfigyelt légzéskimaradásai vannak, reggel kialvatlanul ébred, éjszaka nehezen alszik el és nem akar közel fél évet várni arra, hogy egy állami alváslaboratóriumba bejusson. Forduljon hozzánk bizalommal!

Deák Rita Mozgásterápia

Deák Rita Mozgásterápia

Ha csupán elalvási-átalvási zavarról, ugynevezett insomniáról van szó, akkor nappali éberségzavar, fáradtság, depresszió alakul ki leginkább. Ha horkolással összefüggő légzésszünetek törik össze az alvást, akkor magas vérnyomás, koszorusérbetegség, szivinfarktus, stroke, szívritmuszavar, keringési elégtelenség, elhízás, demencia, impotencia alakulhat ki. Fontos még itt megemlíteni a közlekedési baleseteket, mivel a napközben fellépő alvásnyomásnak sokszor nem lehet ellenállni. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen horkolással összefüggő légzészavar poliszomnográfiás vizsgálata során sokszor tapasztalunk 300-500 mikroébredést éjszakánként. Így természetszerűleg nem tud pihenni a szervezet.

Heim Pál Alvásdiagnosztikai Labor

Heim Pál Alvásdiagnosztikai Labor

Valószinüleg ez utóbbi tény az, amely az alvást, az álmot csak a XlX. században állította a psychologusok, psychiáterek érdeklődésének középpontjába. Az álomfejtés a babonák világából ekkor került Freud tudományos vizsgálati körébe és kezdte el foglalkoztatni a psychoanalytikusokat.

Korszerű alvásdiagnosztika

Korszerű alvásdiagnosztika

Az utóbbi 2-3 évtizedben az alvás alatti légzészavarokkal foglalkozó tudományág rohamos fejlődésnek indult. A technikai fejlődésnek köszönhetően manapság lehetőség van életfolyamatok sokaságának folyamatos éjszakai regisztrálására. Kiderült pl. az, hogy a horkolással összefüggő légzésszünetek (apnoék) nem veszélytelenek, számos betegség alapjául szolgálhatnak. Az alvás alatti légzészavar tüneteinek a kezelése (hipertonia, keringési elégtelenség, szivritmus-zavarok, agyi keringészavar - stroke, aluszékonyság, depresszió, libido-csökkenés) nehéz, gyakran eredménytelen és nem utolsó sorban költséges. Az apnoék megszüntetésével viszont a tünetek is visszafejlődnek.

Hirdetés
Magyar Alvástársaság

Magyar Alvástársaság

Az alvásmedicína a hagyományos szakmákon túlívelő, több társszakma, elsősorban a neurológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, gyermekgyógyászat ismeretanyagára támaszkodó interdiszciplína, mely felöleli az elalvási és átalvási zavarok, alvásfüggő légzészavarok, az alvásfüggő mozgászavarok, a cirkadián alvászavarok, és egyéb ritka alvászavarok tárgykörét. A szerteágazó ismeretanyag megköveteli az egységes elveken nyugvó szakember, és alváslaboratóriumi hátteret. Az Európai Alváskutató Társaság (Europian Sleep Research Society) kidolgozta a személyi és laborakkreditáció eljárásrendjét, az elméleti és gyakorlati képzés tananyagát és feltételrendszerét. Az elmúlt években, összhangban az Európai Alvástársaság ajánlásaival, a Magyar Alvástársaság elvégezte mind az alvásmedicinával foglalkozó szakemberek személyi akkreditációját, mind a laborakkreditációt, amely elkülöníti a speciális szakterülettel foglalkozó szakembereket és intézményeket. Fontosnak tartjuk elsősorban a szakmai körök, a média, és civil szféra felé nyilvánvalóvá tenni, hogy az alvásmedicína egy önálló szakma, annak gyakorlásához magas szintű, meghatározott tudásra van szükség. A Magyar Alvástársaság ezért, közzéteszi az alvásmedicína szakértője címmel rendelkező orvoskollégák névsorát, a magyarországi akkreditált alváslaboratóriumok listáját, valamint az Európai Alvástársaság idevonatkozó szabályozásait. Dr. Sza

Országos Alvásterápia Központ

Országos Alvásterápia Központ

Alvásterápia, alvászavarok kezelése. Alvásvizsgálat várakozás nélkül. Alvásdiagnosztika és szakorvosi konzultáció. Alvásbetegség -horkolás, légzéskimaradás, magas vérnyomás, insomnia, stressz, depresszió, impotencia, túlsúly- tüneteinek gyors kivizsgálása és hatékony terápiája.

Orvosi Központ Benyovszky

Orvosi Központ Benyovszky

Az alvás életünk egyik legfontosabb időszaka, mintegy harmadát töltjük ebben az állapotban. A rossz alvásnak számos oka és komoly következménye lehet. Figyelmeztető tény, hogy az utóbbi évek halálos közúti baleseteinek növekvő számában is egyre nagyobb szerepet játszik ez a probléma. Az alvás milyensége az életminőség egyik alapvető tényezője. Manapság - mindenekelőtt a napi feladatok és életritmus változásával - egyre kevesebbet és rosszabbul alszunk. Felmérések szerint alig van olyan ember, akit az élete során ne érintett volna valamilyen alvászavar.

Szomnológia

Szomnológia

A Dr. Rose Medical Center tapasztalt orvosai segítségével 28 orvosi szolgáltatási kört lát el, ilyenek többek között a szomnológia, a pszichiátria vagy a nőgyógyászat, stb, melyekről az érdeklődők részletes tájékoztatót is olvashatnak a weboldalon. A megfelelő kezeléshez, diagnózishoz elengedhetetlen különböző kivizsgálások teljesítése. A modern, folyamatosan bővülő műszerpark segítségével a klinika a teljesség igénye nélkül a következő ultrahang vizsgálatok vagy elektrokardiográfiai vizsgálatokat is el tudja végezni. A rendelő kiemelt figyelmet fordít továbbá a szűrővizsgálatokra is, ugyanis ezek az egészségmegőrzés egyik hatékony módszerei. A rendelő Budapest szívében, a Lánchíd közelében található. A beltér létrehozásakor ügyeltek a nagy terek, elegáns környezet létrehozására annak érdekében, hogy a betegek minél kellemesebben érezzék magukat, míg ott tartózkodnak.

Újdonságok az alvásdiagnosztikában

Újdonságok az alvásdiagnosztikában

Az alvásdiagnosztikával foglalkozó laboratóriumok és az oda beutalt betegek száma örvendetesen növekszik annak ellenére, hogy a vizsgálat alulfinanszírozott. Az obstruktív alvási apnoe (OSAS) kezelésében döntő szerepet játszó CPAP (continuous positive airway pressure) készüléket jelenleg csak három neurológiai centrum (Budapest, Debrecen és Pécs) írhatja fel 85%-os tb-támogatással, modellkísérlet keretében. A jövőben a felíróhelyek bővülése várható, feltétel a poliszomnográfiás háttér. Hangsúlyos szerepet kapott a differenciáldiagnosztika (narcolepsia, nyugtalan láb szindróma, éjszakai periodikus myoclonus, az alvásfüggő laryngospasmus, a cirkadián ritmus zavarainak elkülönítése) és a CPAP-t használó betegek gondozása, ez magába foglalja az indikációt, kontraindikációt, a compliance kérdését, a CPAP-nyomástitrálást, a CPAP-terápia ellenőrzését.

Tuti menü