Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az álom képes leírás - Alvás.tlap.hu
részletek »

Az álom - Alvás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Az álom
Keresés
Találatok száma - 8 db
Álom édes álom

Álom édes álom

Bár az alváskutatás az utóbbi évtizedekben számos kérdésre választ adott, az alvás és az álmodás kulcskérdései közül még jó néhány megoldásra vár. Mi az alvás és az álmodás szerepe, és mi történik agyunkban az éjszakai nyugalom ideje alatt?

Álomanalízis

Álomanalízis

Minden korszakra és minden kultúrára jellemző, hogy az ember meg akarta fejteni álmai jelentését. Mintha ősidőktől fogva sejtenénk, hogy több van álmaink hátterében, mint amit reggel emlékfoszlányaink alapján gondolunk róluk. Ma már tudjuk, hogy álmaink a lelkünkben zajló feldolgozási folyamat töredékei, és kialakulásuk a személyiségünktől, a vágyainktól és igényeinktől függ.

Artemisz Álom-tréning

Artemisz Álom-tréning

Kíváncsi vagy, hogyan segítenek álmaid a hétköznapokban? Hiszed, hogy az önismeretben hasznosíthatod álmaidat? Kipróbálnád az álom-drámát? Ha a kérdésekre igennel válaszoltál, akkor jelentkezz az?Álmaink által vezetve? című 21 órás tréningre,ahol álmaiddal új megközelítésben ismerkedhetsz!

Az alkotó álom

Az alkotó álom

Már az ókori egyiptomiak tudták, hogy az álmokat csak akkor érthetjük meg, ha az egész ember egyéniségét és életkörülményeit elemezzük. Az ókori görög bölcs, Artemidórosz utazásai során több ezer álmot gyűjtött össze, a bennük megjelenő jelképeket feldolgozta, elemezte.

Az álmok

Az álmok

Amíg az agy nappal működik, olyan, mint egy számítógép, amely adatokat gyűjt, de mindet benne tartja a memóriában. Alváskor, az adatok adatbázisokba tevődnek el, és kereszt-indexelés történik. A lélek nem lép ki a testből az alvási állapot során, ellentétben azzal, amit sokan feltételeznek. A lelket egy normális inkarnációban elbűvöli a test, és a napi események elrakása és újra-átélése ugyancsak lebilincselő a számára.

Az álom - a lélek tükre

Az álom - a lélek tükre

Minden álom szertefoszlik, akár egy szappanbuborék? Egyáltalán nem! Amit napközben megéltünk, mélyen bevésődik a tudatalattiba. Mindegy, hogy vidám, boldogító eseményről van szó, vagy mérgelődtünk valami miatt - az álmokban mindez még egyszer feldolgozódik.

Pontosan mi az álom?

Pontosan mi az álom?

Pontosan mi az az álom? - Válaszok erre az egyszerűnek tűnő kérdésre. Pl: az álom az az amikor alvás közben dolgozza fel az agyad az információkat meg állitolag gondolkodsz is:S igen mindig álmodunk, ha mély álomban álmodunk arra nem emlékszünk, de ha felszínesen alszunk, szóval nem merültünk bele az alvásba, akkor általában emlékszünk rá. az álom lehet az amiről álmodozol, amire vágysz vagy ha valami gondolatot elfolytassz magadban az ott kijön. vagy esetleg emlékek amit nyomok hagytak benned vagy ha valamire sokat gondolsz, azon kattog az agyad folyton akkor nagy az esélye hogy azzal álmodsz

Szex az álom birodalmában

Szex az álom birodalmában

Mivel a szex gyermekkorban általában tabu téma - sőt, sokak még felnőtt korban is annak érzik -, a tudatalatti az álmokban mutatja meg szexuális jellegű tartalmait. A felmérések szerint a szundikáló férfiak álmainak 12 %-a szexuális tartalmú, míg a nők álmaiban csupán 4 %-ban van jelen a szex. Ez az eltérés tisztán mutatja, hogy kit mennyire hajtanak szexuális ösztönei. A férfiak gondolatait ébren töltött óráik során sokkal többször foglalják le az erotikus képzelgések, mint a nőkét. Állítólag a férfiak azért az éber időszakok alatt meghaladják azt a 12 %-ot.

Tuti menü