Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jó éjszakát gyerekek képes leírás: Nem - Rosszul [2. oldal]
részletek »

Jó éjszakát gyerekek : Nem - Rosszul [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Jó éjszakát gyerekek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Nem megyek oviba, mert ott aludni kell!

Nem megyek oviba, mert ott aludni kell!

Beszélgessünk gyermekünkkel, hogy miért nem akar az óvodában aludni, majd beszéljünk az óvó nénivel is. Csak közösen együtt működve tudjuk a problémát megoldani. Sok szülő azt szeretné, hogy mivel gyermeke már nem igényli az alvást, ne kelljen lefeküdnie, hadd játsszon, amíg a kisebbek alszanak. Ez sajnos nem igazán megvalósítható, mivel ha a csoportszobában ahol a többiek is alszanak, megengednék néhány gyereknek a játékot, akkor a többiek se aludnának. Más helységbe viszont általában a tárgyi és személyi feltételek nem adottak. Egy óvónő nem tud egyszerre két helyen lenni, a gyerekek pedig nem maradhatnak egyedül!!! Ezért aztán gondolkodni kell a jó megoldáson!

Rémálmok és alvajárás

Rémálmok és alvajárás

Ha a gyermek egészséges, az éjjeli alvászavar hátterében a napi ritmus hiánya, fáradtság, túl késői vacsora, zsúfolt hálószoba, ételallergia, vagy valamilyen lelki probléma állhat. A gyermekeknél gyakori rémálmokat ijedség, vagy egy nem megfelelő TV műsor is okozhatja. A főleg 5 és 10 év között jellemző alvajárást oka, hogy az agy izmokat kontrolláló része nem alszik el.

Rosszul alszik a gyerek

Rosszul alszik a gyerek

Gyerekkorban a nem elégséges mennyiségű és minőségű alvás számos fizikai és pszichés problémát okozhat, ezért feltétlenül törekedjünk a megfelelő alvásigény kielégítésére.== Hogyan oldjuk meg az alvás körüli problémákat?

Tuti menü