Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Alvás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 117 db
5 dolog amit tudni kell az alvásról

5 dolog amit tudni kell az alvásról

Az álmatlanságot például a legáltalánosabb alvászavarnak tartják, holott az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint az embereknek csak 10 százalékát érinti. És az esetek többségében a tünetek mögött más (gyakran mentális) betegségek, netán a kávézás vagy gyógyszerek hatásai állnak.

5 kulináris tipp, hogy jól aludj

5 kulináris tipp, hogy jól aludj

Pocsékul alszol? Gyakran felébredsz és már arra is gondoltál, hogy orvoshoz fordulsz? Mielőtt elrohansz a rendelőbe, tégy egy próbát, és változtass étkezési szokásaidon.

7 rossz szokás

7 rossz szokás

A gyerek fejlődése során gyakran vesz fel 'rossz szokásokat'. Ennek kiváltó oka lehet, hogy valamiért nem érzi jól magát. A rossz szokások tulajdonképpen üzenetek a szülőnek. Érdemes tehát odafigyelni rájuk.

A nyugodt alvás titka

A nyugodt alvás titka

Alvászavarok, stressztünetek kezelése függőség nélkül A modern társadalom népbetegsége a stressz. A folyamatos stresszhelyzet, szív- és érrendszeri betegség, immunrendszert érintő károsodás, bőrön jelentkező elváltozások, idegrendszert érintő és pszichés betegségek legsúlyosabbika, a depresszió kiváltója. Világszerte kb. 450 millió embert érint ez a probléma. Sokan félnek attól, hogy a nyugtatók függővé teszik őket. Ezért egyre többen keresnek természetes, hatékony megoldást, olyan mellékhatás nélküli terméket, amelytől nem válnak függővé.

A pihentető alvás titkai

A pihentető alvás titkai

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Írásainkban, enciklopédiánkban,szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, áruházunkban bevizsgált és szigorú gyártási technológia alapján káros, szintetikus alapanyagok felhasználása nélkül előállított termékeket forgalmazunk (GMP, BDIH) nem biztosítva egyetlen termékgyártónak sem kizárólagosságot, megőrizve ezzel függetlenségünket. Termékeinkre 100%-os visszavásárlási GARANCIÁT vállalunk

Ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat

Informálódjon honlapunkon a legjobb ágyneműhuzatokról és kiegészítőkről. Web áruházunkban, nagy termék kínálatban, könnyedén és egyszerűen tájékozódhat a kezelhető kereső rendszer segítségével. Így könnyen válogathat ágynemű garnitúráink és egyéb termékeink között. Bármilyen stílusú hálószobához passzoló mintás ágyneműhuzatot találhat weblapunkon. Akár pamut, akár mikroszálas ágyneműt keres, a legjobbat ajánljuk. A lepedők, takarók, paplanok és párnák széles választékát kínáljuk. Válogasson a legjobb minőségű garnitúrák között! Dobja fel otthonát, és hálószobáját egy stílusos ágyneműhuzattal. A legszebb paplanokat, lepedőket is megtalálhatja oldalunkon. Cégünk a házhozszállítást a megvásárlástól eltelt két napon belül teljesíti. A mintás ágyneműhuzatok stílusvilága változatos, így minden érdeklődő találhat a számára jól kinéző ágynemű huzatot!

ágyneműhuzat akció

ágyneműhuzat akció

Weboldalunkon minőségi termékeket talál. A legjobb garnitúrákat ajánljuk az igényeket maximálisan figyelembe véve. A minőségi alapanyagok felhasználását tartjuk szem előtt. Weblapunkon nagy választékban találhat minőségi ágynemű garnitúrákat szín, méret és anyag szerint kiváló minőségben. Az ágynemű huzatok a minőségükben is egyediek! Honlapunkon a legszebb ágyneműgarnitúrákat találja. A kiválóminőség garantált, legyen szó szatén, vagy mikro szálas anyagokról, garnitúrákról. Tájékozódjon Ön is a weblapunkon, ahol a legjobb és legszebb ágynemű garnitúrákat találja! Ha többféle pamut, vagy mikroszálas ágynemű garnitúrákat keres, minden esetben a legjobbat kínáljuk. Web boltunkban, széles termék kínálat közül, könnyen és egyszerűen kezelhető kereső rendszerrel válogathat termékeink között. Ajánlatunkban, széles választékban, és változatos ágyneműket talál. A különböző ágyneműhuzatok között megtalálható mintás garnitúráink, melyek kivitelezésükben és egyben a minőségükben is kivételesek.

Ágyneműhuzat webshop - paplanplaza.hu

Ágyneműhuzat webshop - paplanplaza.hu

Kiváló minőségű ágyneműk, ágyneműhuzatok széles választéka a paplanplaza.hu oldalon. Hatalmas anyag választék a pamuttól a kreppen keresztül a gyapjúig minden színben és mintában, 3 részes és 5 részes ágyneműhuzat garnitúrák a paplanplaza.hu webshopon.Termékeik prémium minőségű magyar termékek. A paplanplaza.hu webshop mindenki számára könnyen kezelhető, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb darabot. Házhoz szállítás gyorsan precízen történik. A webáruház üzemeltetője a Korzó Textil Kft., székhelyük Debrecenben a Hatvan utcában található.

Álmatlanság

Álmatlanság

A tranziens (átmeneti) illetve rövid távú (néhány naptól néhány hétig tartó) insomnia hátterében akut (heveny) stressz, akut testi betegség, időzóna-átrepülés, vény nélküli gyógyszerek nem előírás szerinti szedése nem ritka ok, a krónikus (legalább fél éve tartó) insomniának azonban rendszerint másféle okai, ill. összetevői vannak, hátterükben kb. 50 százalékban mentális betegség, kb. 25 százalékban belgyógyászati vagy neurológiai betegség, további kb. 25 százalékban életmódbeli, illetve alváshigiénés tényezők állnak.

Hirdetés
Álom édes álom

Álom édes álom

Bár az alváskutatás az utóbbi évtizedekben számos kérdésre választ adott, az alvás és az álmodás kulcskérdései közül még jó néhány megoldásra vár. Mi az alvás és az álmodás szerepe, és mi történik agyunkban az éjszakai nyugalom ideje alatt?

Álomanalízis

Álomanalízis

Minden korszakra és minden kultúrára jellemző, hogy az ember meg akarta fejteni álmai jelentését. Mintha ősidőktől fogva sejtenénk, hogy több van álmaink hátterében, mint amit reggel emlékfoszlányaink alapján gondolunk róluk. Ma már tudjuk, hogy álmaink a lelkünkben zajló feldolgozási folyamat töredékei, és kialakulásuk a személyiségünktől, a vágyainktól és igényeinktől függ.

Aludj jól gyermekem!

Aludj jól gyermekem!

Aludj jól, gyermekem! Ez a tanulmány a Dr. Eduard Estivill és Sylvia de Béjar szerzőpáros nevével fémjelzett Aludj jól, gyermekem! című könyvből készült. Sok szülőnek kell hosszabb-rövidebb ideig szembenéznie azzal a problémával, hogy gyermeke sír a kiságya puszta látványától is vagy nem jól alszik. Íme egy egyszerű módszer, amelynek segítségével egyszer s mindenkorra megtaníthatjuk gyermekünket aludni. A cikk természetesen a teljesség igénye nélkül készült, ezért mindenkinek ajánlom a könyvet, amely nem "orvosi szaknyelven" íródott, így nagyon olvasmányosan sajátíthatjuk el az alvásra tanítás minden fortélyát.

Alvás - Wikipédia

Alvás - Wikipédia

A reggeli fény a becsukott szemen keresztül az agyba jut, és ott az SCN a tobozmirigy melatonintermelését csökkenti, ezáltal elősegíti a szervezet ébredését. Sötétségben a folyamat fordított módon játszódik le: a fény hiánya a tobozmirigy stimulálásával növeli a melatonin termelését, ez pedig elősegíti az elalvást. Az alvási problémák sokszor azzal függnek össze, hogy a szervezet belső órája és a külvilág órája nincs egymással szinkronban (ez könnyen előállhat például éjszakai műszak esetén, vagy időzónákat keresztező utazás alkalmával (a jelenség neve: jetlag), de a Föld körül keringő űrhajósokon is megfigyelhető).

Alvás és cukorbetegség

Alvás és cukorbetegség

Nem ér el eredményt az éhezéssel? A harmadszor is leadott kilók mindig megtalálják az utat visszafelé? Készen áll új ötletek meghallgatására a fogyással és a cukorbetegséggel (más néven diabétesszel) kapcsolatban? Akkor rajta! A túlsúly gyakran együtt jár a cukorbetegséggel. A cukorbetegség elõre megjósolt elterjedése jelentõsen meggyorsította a két baj együttes legyõzésére irányuló kutatásokat. A CDC (Járványügyi Hivatal a W.H.O-n az Egészségügyi Világszervezeten belül) jóslata szerint a 2000-ben születettek közül átlagosan minden harmadik emberben az élete során valamikor diabétesz fog kialakulni. Az Egyesült Államokban lévõ Department of Health and Human Services (Népjóléti és Egészségügyi Hivatal) szerint 2025-re világszerte mintegy 300 millió embernél fognak cukorbetegséget diagnosztizálni. Ez önmagában sokkoló!

Alvás közben megváltozik az agyműködés

Alvás közben megváltozik az agyműködés

Egy, a Neuron című szaklapban nemrég megjelent cikkben Dr. Marcos Frank és Dr. Sara Aton a világon elsőként számoltak be az emlékek keletkezéséről és az agyban közben végbemenő sejtszintű változásokról.

Alvás, álom, bioritmusok

Alvás, álom, bioritmusok

Életünk majdnem egyharmadát alvással töltjük, ami azt jelenti, hogy egy 70 éves ember életének 23 évét ágyban párnák közt töltötte. Ez nem kis mennyiségű idő, és ennek megfelelően nagyobb figyelemre tarthat számot a jövőben.

Alvásdiagnosztika - Törökbálint

Alvásdiagnosztika - Törökbálint

Az alvás mibenléte, funkciója sem biológiai és sem pszichológiai szempontból nem tisztázott kellően. Azt már a 60-as évektől tudjuk, hogy az alvás két egymástól eltérő fázisból, álomlátásból un. REM fázisból, és mély alvásból NREM fázisból áll. Noha ilyenkor a szervezet kívülről nézve különösebb látványos eltérést nem mutat, az agy elektromos hullámait, az izomműködést, a légzést és a szívritmus vizsgálva jelentős eltéréseket lehet tapasztalni. Míg a NREM fázis a szendergéstől kezdve 4 egyre mélyülő fázisra különíthető el és az agyi hullámok egyre alacsonyabb frekvenciáját tapasztaljuk a lassuló légzésszám és szívritmus mellett, addig a REM fázisban gyors frekvencia és az izmok tónusának elvesztése valamint deszinkronizált szemmozgás észlelhető.

Tuti menü