Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Alvásgyógyítás - Az álmok [2. oldal]
részletek »

Alvás képes leírás: Alvásgyógyítás - Az álmok [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 117 db
Alvásgyógyítás

Alvásgyógyítás

Éjszaka kellemetlenül forgolódik az ágyában? Nem tud aludni? Ezáltal nem tud a munkahelyén teljesíteni? Ne várja meg, míg a helyzet komolyabbra fordul! Ha szeretne éjjel aludni, és mosollyal az arcán ébredni, akkor itt az idő, hogy felkeressen minket! Terápiás megoldásunk előtt töltse ki az alvástesztet, vagy iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, melyben tanácsokat adunk az éjszakai pihentető alváshoz. A SLEEPWELLNESS egy olyan módszer, amelynek segítségével a pszichés alvászavarokban szenvedő embereket ?meg lehet tanítani? aludni. A módszer kiválóan alkalmas arra, hogy kb. 8 -12 alkalom alatt a kliens elsajátítson olyan tudást és olyan új életkészségeket, amelyek alkalmazásával a jó alvás /sleepwellness/ szinte bármikor elérhető lesz számára.

Alvási apnoé

Alvási apnoé

Az alvási apnoe szindróma, a leggyakoribb ún. alvás-ébrenlét zavar, alvásfüggő légzészavar. A betegség hátterében lévő garatelzáródás (garat= orr, száj, gége mögötti tér, melyeket rugalmas izmok határolnak) kizárólag alvás, illetve szendergés közben alakul ki.

Alvási fogcsikorgatás

Alvási fogcsikorgatás

Pontos számot senki sem tud, de becslések szerint a felnőttek 50-95%-a bajlódik fogcsikorgatással, és minden hatodik gyereket ugyancsak érint ez a szaknyelven bruxizmusnak nevezett állapot. Sokan nem is tudják, hogy éjjel, álmukban csikorgatják a fogukat.

Alváskutatás, alvásterápia

Alváskutatás, alvásterápia

Információk az alternatív gyógyítás után érdeklődőknek. Gyógyítók és rendelések adatbázisa, tanfolyamok, kínai horoszkóp, tudnivalók az illóolajokról és a táplálékkiegészítőkről, ájurvédikus teszt, életmód tanácsadás, egész éves holdnaptár.

Alvásmedicina

Alvásmedicina

A következő diagnosztikus szűrőtesztek segítségével felmérheti, hogy milyen valószínűséggel szenved valamelyik gyakrabban előforduló alvászavar valamelyikében. A Semmelweis Egyetem Alvásdiagnosztikai Laboratóriuma 2006 vége óta működik Budapesten az I. sz. Belgyógyászati Klinikán. A vizsgálatok négy önálló, egyágyas szobában zajlanak heti négy éjszakán hétfőtől csütörtökig, illetve fizetős ellátás keretében péntek és szombat éjszaka, továbbá szükség esetén a nappali teszteket is itt végezzük el.

Alvásparalízis

Alvásparalízis

Az alvási bénultságot, orvosi nevén alvási paralízist nagyon sokáig természetfeletti jelenségként értelmezték az emberek, pedig ez a folyamat az alvásnak egy különleges, módosult állapota. Az ember elalváskor vagy éppen ébredés előtt akarata ellenére képtelen megmozdulni vagy megszólalni, ugyanis izmai és végtagjai egy rövid időre részlegesen megbénulnak.

Alvással az elhízás ellen

Alvással az elhízás ellen

Te sem szeretsz este korán lefeküdni, bár tudod, hogy másnap nehezen fogsz ébredni? Pedig jó, ha tudod, megfelelő mennyiségű alvás hiányában nem csak nehezebb másnap a suliban koncenttrálni, de felbo Kamasz Panasz

Alvásvizsgálat

Alvásvizsgálat

Az vizsgálatokat a az I.sz. Belgyógyászati Klinika Alvásdiagnosztikai Laboratóriumában végezzük 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.Előjegyzés:        Dr. Dunai Andreánál    &

Alvásvizsgálat - Interneten

Alvásvizsgálat - Interneten

Horkol? Napközben álmos vagy fáradékony? Reggeli szájszárazság kínozza? Romlott a koncentrációs képessége, esetleg feledékenyebb, ingerlékenyebb az utóbbi időben? Rosszul alszik, és nem tudja, hogy hová forduljon?

Hirdetés
Alvásvizsgálat elérhető áron

Alvásvizsgálat elérhető áron

Budapesttől közel fél órára autóval, Vác központi részén található a ZöldFa Egészségház, amely ahol ígényes környezetben várjuk elsősorban az alvászavarban szenvedő betegeket. Az alvásvizsgálatok a beteg otthoni környezetében történnek, a kiértékelések az alvás rendelésen. Amennyiben horkol, megfigyelt légzéskimaradásai vannak, reggel kialvatlanul ébred, éjszaka nehezen alszik el és nem akar közel fél évet várni arra, hogy egy állami alváslaboratóriumba bejusson. Forduljon hozzánk bizalommal!

Alvászavar

Alvászavar

A normális alvás során öt-hat, átlagosan 90 percig tartó ciklus ismétlődik. Egy-egy ciklus négy stádiumból - szendergés, felszínes, közepes és mély alvás - és az úgynevezett REM-sza­kaszból áll. Utóbbit a gyors szemmozgáson kívül (rapid eye movement) az álom és bizonyos vegetatív tünetek, pulzus- és légzésváltozások jellemzik. Átla­gosan 7,5 órát alszunk, bár nagyok az egyéni és életkorbeli ingadozások. A népesség 10-15 %-át kínzó alvászavarok közé nemcsak az álmatlanság (in­somnia) tartozik, hanem számos más elalvási, átalvási és ébredési probléma.

Alvászavarok és anyagcsere problémákra

Alvászavarok és anyagcsere problémákra

Ha felébred éjszakánként vagy már elaludni sem bír, az alvászavarok kezelésére érdemes kipróbálni a rózsagyökér vagy az olajfalevél kivonatából készült kapszulákat, melyek nyugtatólag hatnak az idegrendszerre és pihentető alvást biztosítanak. Sokszor a stressz miatt vagyunk napközben is fáradtak, ennek megelőzésére vagy leküzdésére alkalmasak a ginseng és gyógygombák kivonatát tartalmazó étrendkiegészítők. Ezek a természetes alapú, gyógynövények felhasználásával készült termékek nagyban javítják életminőségünket.

Alvászavarok II.

Alvászavarok II.

Az alvás-ébrenlét ciklus (cirkadián ritmus) ritmusos szerveződése alapvető jellegzetessége az embernek és minden fejlettebb állatfajnak is. Az alvás szerepe összetett, és még nem minden részletében tisztázott. Biztos, hogy a pihenésen kívül számos funkciója van, köztük az agy regenerációja, a hangulat szabályozása, a stresszel való megküzdés, az emléknyomok rögzítése és feldolgozása, különböző evolúciósan kódolt túlélési folyamatok, köztük az energia-megtakarítás, az öröklött magatartásminták genetikai programozása, az idegrendszer érése.

Anion light - fénycső a tiszta levegőért

Anion light - fénycső a tiszta levegőért

A levegőben a negatív töltésű ionok (anionok) száma befolyással van az ember egészségére is. Az anion gazdag levegőt frissnek érezzük, ilyenkor energiával töltődik fel a szervezet. Az anion semlegesíti az elektroszmogot is, emellett leköti a port, cigeretta füstöt, kellemetlen szagokat is. Az anionnal dúsított levegő segíti a koncentrációt és javítja az alvás minőségét is, jó közérzetet teremt. Az anion generátoros fénycső egy 16 m2-es szoba levegőjének 45%-át közel negyed óra alatt megtisztítja!

Artemisz Álom-tréning

Artemisz Álom-tréning

Kíváncsi vagy, hogyan segítenek álmaid a hétköznapokban? Hiszed, hogy az önismeretben hasznosíthatod álmaidat? Kipróbálnád az álom-drámát? Ha a kérdésekre igennel válaszoltál, akkor jelentkezz az?Álmaink által vezetve? című 21 órás tréningre,ahol álmaiddal új megközelítésben ismerkedhetsz!

Az alkotó álom

Az alkotó álom

Már az ókori egyiptomiak tudták, hogy az álmokat csak akkor érthetjük meg, ha az egész ember egyéniségét és életkörülményeit elemezzük. Az ókori görög bölcs, Artemidórosz utazásai során több ezer álmot gyűjtött össze, a bennük megjelenő jelképeket feldolgozta, elemezte.

Az álmok

Az álmok

Amíg az agy nappal működik, olyan, mint egy számítógép, amely adatokat gyűjt, de mindet benne tartja a memóriában. Alváskor, az adatok adatbázisokba tevődnek el, és kereszt-indexelés történik. A lélek nem lép ki a testből az alvási állapot során, ellentétben azzal, amit sokan feltételeznek. A lelket egy normális inkarnációban elbűvöli a test, és a napi események elrakása és újra-átélése ugyancsak lebilincselő a számára.

Tuti menü