Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Az álom - Focimix [3. oldal]
részletek »

Alvás képes leírás: Az álom - Focimix [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 117 db
Az álom - a lélek tükre

Az álom - a lélek tükre

Minden álom szertefoszlik, akár egy szappanbuborék? Egyáltalán nem! Amit napközben megéltünk, mélyen bevésődik a tudatalattiba. Mindegy, hogy vidám, boldogító eseményről van szó, vagy mérgelődtünk valami miatt - az álmokban mindez még egyszer feldolgozódik.

Az alvajárás titkai

Az alvajárás titkai

A különös éjszakai vándorlással, mozgásokkal vagy beszéddel, megváltozott tudatállapottal járó alvajárás titokzatossága megragadja a képzeletet. Az alvás közben járkáló 'holdkórosnak' a néphit is misztikus sérthetetlenséget tulajdonít, aki hajmeresztő helyzeteket él túl, nem esik le a tetőről, de balesetet szenved, ha felébresztik. A szakember összeállításának első részéből megismerheti e kórkép jellemzőit és terápiás módszereit.

Az alvás és lefekvés rituáléja

Az alvás és lefekvés rituáléja

A 12-18 hónapos kor elérése után a kisgyermekeknek kevesebb alvásra van szükségük. A napközben addig szokásos alvás közül kimarad egy, ahogy a gyerek egyre izgalmasabb tevékenységeket fedez fel magának a ház körül. Amikor a kicsi kezdi kiépíteni az önállóságát, problémák adódhatnak az éjszakai alvással is.

Az alvásról - Dr.Immun

Az alvásról - Dr.Immun

A modern alváskutatás az elektrenkefalográfia (EEG) bevezetésével kezdődött. A módszer neve 'elektromos agyírást' jelent. Az alvás Shakespeare Macbeth-je számára napi halál, Samuel Johnson angol író és szótárkészítő szerint pedig ellenállhatatlan bódultság. Mindketten tévedtek: a kutatók kimutatták, hogy agyunk alvás közben is serényen dolgozik. Az alvás modern személete századunk húszas-harmincas éveitől hódított tért, amikor elektroenkefalográfiával (EEG) kezdték tanulmányozni az alvó ember agyhullámait. Kiderült, hogy az agyhullámok alvás közben is változnak.

Berone matracok

Berone matracok

Cégünk nagy múlttal rendelkezik egyedi bútorgyártás,bútorimport,kis-és nagykereskedelem területén. Folyamatosan bővülő és újuló árukészletünkkel próbálunk megfelelni a kor igényeinek. Kellemes barangolást kívánunk bútoraink világában!

Bioalvás

Bioalvás

Ágybetét a pihentető alvás és a gerinc őre. GERINCBETEGSÉG megelőzhető megfelelő matrac megválasztásával. Az Ön számára ideális ágy, vagy betétrendszer kiválasztásához lehetősége van igénybe venni a számítógépes matracajánlót, díjtalanul. Itt azonban Önnek azt is tudnia kell, hogy a számítógép 'természetesen' azokat az eredményeket - tehát nem csak egyetlen üdvös megoldást, hanem több variációt - adja számunkra, melyekre megtanítottuk sok éves tapasztalataink alapján. A lehetőségek közül segítünk Önnek kiválasztani a valóban optimális megoldást, hogy tényleg jó ágya legyen.

Biomatrac

Biomatrac

Matrac vagy ágyvásárlás előtt áll de nem tudja milyet vegyen? Elveszett a termékek sokaságában? Legyen szó matracról, ágykeretről vagy egyéb hálószoba kiegészítőről, mi értünk hozzá! Sokéves tapasztalattal rendelkező udvarias tanácsadóink minden kérdésére tudják a választ. Csatlakozzon ön is több ezer elégedett vásárlónk táborába!

Csecsemőkori alvászavar

Csecsemőkori alvászavar

Mikor fog már jól aludni a gyerek? Mit tehetünk a nyugodt éjszakák érdekében? A csecsemőkori alvászavar sokáig húzódhat, szélsőséges esetben akár 6 éves korig is tarthatnak a nyugtalan éjszakák. Az alvással, elalvással kapcsolatos gondok azonban különféle formákat ölthetnek a különféle életkorokban és okaik is egészen másban találhatóak meg, mint ahogyan a megoldás is mindig más.

Deák Rita Mozgásterápia

Deák Rita Mozgásterápia

Ha csupán elalvási-átalvási zavarról, ugynevezett insomniáról van szó, akkor nappali éberségzavar, fáradtság, depresszió alakul ki leginkább. Ha horkolással összefüggő légzésszünetek törik össze az alvást, akkor magas vérnyomás, koszorusérbetegség, szivinfarktus, stroke, szívritmuszavar, keringési elégtelenség, elhízás, demencia, impotencia alakulhat ki. Fontos még itt megemlíteni a közlekedési baleseteket, mivel a napközben fellépő alvásnyomásnak sokszor nem lehet ellenállni. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen horkolással összefüggő légzészavar poliszomnográfiás vizsgálata során sokszor tapasztalunk 300-500 mikroébredést éjszakánként. Így természetszerűleg nem tud pihenni a szervezet.

Hirdetés
Dilani téli paplanok

Dilani téli paplanok

Paplanok és párnák kiváló minőségű anyagok felhasználásával, fejlett gyártási technológiával készítve, 16 év tapasztalat birtokában, országszerte ingyenes szállítással ? ezt nyújtja Önnek paplan webshopunk! Az első osztályú európai libatollból és ?pehelyből készült tollpaplanok és tollpárnák mellett a piac legkiválóbb anyagaiból gyártott antiallergén ágyneműk is elérhetők nálunk. Természetes toll- és mesterséges nyári /téli paplanok, pamut fedőanyaggal. Több termék együttes vásárlásakor 10% kedvezményt biztosítunk!

Egészséges alvás

Egészséges alvás

Az alvás körülbelül az egyetlen dolog az életünkben, ami iszonyúan élvezetes, nagyon boldoggá tesz és csak extrém formájában lehet káros. Az egészségre gyakorolt hatásai pedig kétségbe vonhatatlanok: alvás közben újratermelődnek a szervezetünkben bizonyos hormonok, melyek többek között a sejtek regenerálódásáért felelősek, a szervezet és az agyi memóriafunkciók is javulnak. Például ezért nem éri meg úgy készülni a vizsgákra, hogy mesterségesen ébren tartva magunkat, napi 20 órákat tanulunk.

Egészséges alvás-Vorwerk

Egészséges alvás-Vorwerk

A Vorwerk Kobold termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Quality Direct Kft. Cégünk 2002-ben alakult, növekedése és ezzel a Vorwerk Kobold termékek magyarországi piachódítása 6 éve töretlen. Büszkék vagyunk arra, hogy mind több hazai háztartásban és intézményben takarítanak a világ minden pontján a minőség szimbólumaként is megjelenő Vorwerk Kobold készülékekkel.

Egyedi ágy az Ön igényeinek

Egyedi ágy az Ön igényeinek

Hab László bútorasztalos vagyok. vállalom egyedi bútorok, kisbútorok megtervezést, elkészítést az Ön igényeinek megfelelően az ország bármely pontján. Az általam tervezett bútorokat 3 d-s látványtervvel is elkészítem Önnek, hogy még könnyebben tudjon dönteni. egy jól megtervezett ágy illetve hálószoba a nyugalom szigete lehet otthonának.

Éjszakai ágybavizelés

Éjszakai ágybavizelés

A normál vizeletürítés, illetve a vizeletürítés gátlásának kialakulása általában 5 éves életkorra befejeződik. Éppen ezért az az elfogadott álláspont, hogy ha az éjszakai bevizelés 5 éves koron túl is fennáll vagy azon túl jelentkezik, akkor kivizsgálást igényel. A gyerekek egyik része korábban sosem volt szobatiszta, míg mások a bevizelés előtt legalább fél évig teljesen szobatiszták (szárazak) voltak, és később alakul ki ismét az éjszakai bevizelés.

Fedőmatrac - Dormeo Renew fedőmatrac

Fedőmatrac - Dormeo Renew fedőmatrac

A Dormeo fedőmatracai használhatóak ideiglenes vagy kiegészítő matracként is. A fedőmatrac használható faházban, kanapén, lakókocsiban vagy akár sátorban is! Aludjon kényelmesen és egészségesen! Varázsolja újjá régi matracát a Dormeo fedőmatracokkal! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és érdeklik a téma részletei, kérem tekintse meg honlapunkat!

Fejfájás gyerekkorban

Fejfájás gyerekkorban

A gyermekkor központi fogalma a fejlődés. Minden életszakasznak megvan a maga speciális feladata, amelyben akkor a gyermek a legtöbbet fejlődik. A fejlődés üteme egyénenként változik, de a fejlődési szakaszok sorrendje állandó. Az élet első éveiben nagyon sok mindent meg kell tanulnia a gyermeknek.

Focimix ágyneműk

Focimix ágyneműk

Ágyneműk futball rajongóknak. Anglia / England [512]: Arsenal | Chelsea FC | Manchester City | Liverpool FC | Manchester United | Millwall FC | Newcastle United | Tottenham Hotspur | West Ham United | Everton | Aston Villa | Leeds United | Fulham Hollandia / Nederlandse Hollandia / Nederlandse [2]: Ajax Amsterdam Írország / Ireland Írország / Ireland [0]: Magyarország / Hungary Magyarország / Hungary [0]: Németország [1]: Bayern München Olaszország / Italia Olaszország / Italia [88]: A.C. Milan | Juventus FC | Internazionale | Lazio | Fiorentina Skócia / Scotland Skócia / Scotland [33]: Celtic FC | Rangers FC Spanyolország / Espanola Spanyolország / Espanola [63]: FC Barcelona | Real Madrid

Tuti menü