Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gyermekkori - Korszerű [4. oldal]
részletek »

Alvás képes leírás: Gyermekkori - Korszerű [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alvas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 117 db
Gyermekkori alvászavarok

Gyermekkori alvászavarok

Gyermekkori alvászavarok - WEBBeteg Orvosoktól betegeknek hitelesen - Pszichés problémák. Arra már több kutatás is felhívta a figyelmet, hogy a kevesebb éjszakai alvás több viselkedési zavarral jár napközben, illetve hogy az iskolai teljesítmény rovására megy. Nemrégiben az is kiderült, hogy az alvászavarral küszködő gyerekek sokkal hajlamosabbak a depresszióra és a szorongásos betegségekre.

Ha nem jön az álom

Ha nem jön az álom

El kell fogadnunk, hogy a terhesség megváltoztatja az életünket, és ezen belül az alvási szokásainkat is. Lelkileg készüljünk fel arra, hogy ezentúl lefekvés után nem fogunk azonnal elaludni. Ez az első lépés a nyugodt álom felé.

Heim Pál Alvásdiagnosztikai Labor

Heim Pál Alvásdiagnosztikai Labor

Valószinüleg ez utóbbi tény az, amely az alvást, az álmot csak a XlX. században állította a psychologusok, psychiáterek érdeklődésének középpontjába. Az álomfejtés a babonák világából ekkor került Freud tudományos vizsgálati körébe és kezdte el foglalkoztatni a psychoanalytikusokat.

Hiperbár oxigénterápia

Hiperbár oxigénterápia

Hiperbár oxigénterápia a XVII. század óta ismert és alkalmazott eljárás, a világ egyik legtermészetesebb és legsikeresebb gyógymódja. 2011 óta Kiskunfélegyházán várjuk a gyógyulni vágyókat. Ha túlnyomáson oxigént adnánk a rákos sejteknek, talán kihozhatnánk őket a fermentációból és így a rákból is. A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása. Dr. Otto Warburg német biokémikus 1931-ben a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért megkapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel díjat.

Hiperszomnia

Hiperszomnia

A hiperszomnia az össz-alvásidő jelentős megnövekedését jelenti. Hiperszomnia alatt az alvás teljes idejének legalább 25%-os növekedését értjük, amely legalább néhány napon át tart. Kevésbé gyakori, mint az álmatlanság. Nem tekinthető kórosnak a több napos alváshiány vagy nagy fizikai megterhelés után jelentkező hosszabb időtartamú alvás, hiszen ilyenkor ez teljesen normális reakció.

Holisztikus energiaterápia

Holisztikus energiaterápia

Nagyon sokan érzik azt, hogy alvászavaraikra nem találják a megoldást. A probléma oka nagyon sokszor az energiarendszerünkben található, mely a stressz általi érzések által elhangolódik. A holisztikus energiaterápia egy egyedülállóan hatékony új módszer arra, hogy az alvászavart kiváltó és fenntartó érzéseinket elengedjük és ezáltal a bennünk lévő energetikai diszharmóniáinkat egyensúlyba hozzuk. A holisztikus energiaterápia a minden létező legmélyén meglévő mátrixmezővel dolgozik, és ezáltal segíti a problémák megoldását és a célok elérését.

Horkolás gyerekeknél

Horkolás gyerekeknél

Nem normális dolog egy gyermeknél, ha jellemző rá alvás közben a horkolás. Egy egészséges gyermek csendben, egyenletesen vesz levegőt alvás közben. Ha horkolás tapasztalható, akkor az valamiféle problémára utal. Ez esetben szakorvoshoz kell vinni a gyermeket.

Horkolás.hu

Horkolás.hu

Enyhe és közepes esetben -ha nem túlsúyos a horkoló páciens - a Silensor kiválóan segíthet. A működését ellenőrizheti a SleepStrippel. 30-as BMI felett a légzéskimaradás csökkentését nem lehet kivehető készülékekkel jelentősen befolyásolni.

Ideges gyerekek

Ideges gyerekek

Fékezhetetlenül szilaj, akaratos, hangos és dacos gyermekekre könnyen rámondjuk: idegesek. Amint a láthatóan szorongókra, visszahúzódókra is, holott viselkedésük háttere bonyolultabb annál, mintsem egyetlen jelzővel érzékeltethetnénk. Az viszont tény, hogy sok fiatal küzd a magatartás zavarával.

Hirdetés
Idegrendszer - Biokedvenc

Idegrendszer - Biokedvenc

Gyógyhatású termékek, készítmények idegrendszer fokozó és javító termékek, alvás, nyutatás és stressz csillapító növényi kivonatok. A Biokedvenc termékei nem tartalmaznak felesleges hozzáadott anyagokat, az idegrendszer javító készítmények esetén fokozottan javasolt a természetes bio minősítés, a mesterséges gyógyszerekkel szemben, a mellékhatás mentesség érdekében.

Illóolajok hatásai

Illóolajok hatásai

Milyen is egy kipihentető alvás, milyen energiát tud nyújtani a számunkra. Mindenkinek vannak stresszesebb napjai, amikor nem jön álom a szemünkre, s a kipihenés csak álom marad a számunkra. Lehet, hogy valamilyen más módszert kell alkalmaznunk a pihenésre, s ezek talán az illóolajok lehetnek, amelyek már ősidők óta alkalmazottak. A relaxáció a feszültségektől való felszabadulás lehetőséget nyújt a későbbi kipihentető alvásra is. Így a napunk is kellemesebb s az éjszakát is hasznos pihenéssel töltjük majd.

Jó minőségű, használt betegágyak Németországból

Jó minőségű, használt betegágyak Németországból

Az elektromosan állítható betegágy az otthonápolás nélkülözhetetlen kelléke. Megkönnyíti az ápoló munkáját, miközben a betegnek maximális kényelmet, biztonságot és önállóságot nyújt. Gombnyomásra állítható fekvőszint; fej- és lábrész. Egy apró figyelmességgel szeretnék én is hozzájárulni hozzátartozója kényelméhez: Minden megvásárolt ágyhoz egy matracvédő lepedőt adok ajándékba.

Kedvező árú trendi kivitelű ágykeret webáruház.

Kedvező árú trendi kivitelű ágykeret webáruház.

Az lakásunkban eltöltött idő jelentős része alvással telik, ezért nem mindegy, hogy milyen ágyban és milyen környezetben töltjük ezt az időt. A kényelem bútorház webáruházában hatalmas választék a legsikeresebb bútorgyárak ágykeret ajánlatából. Az ágykeretek modern és klasszikus kivitelben készülnek és vásárolhatók meg a megrendelő igényének megfelelően. Az ágykeretek önmagukban nem használhatók, szükség van hozzájuk matracra is.Az ágykeret kivitelétől függetlenül az ágykerethez kiválasztott matrac határozza meg az ágy kényelmét. Az ágykereteket nem csak a webshopban lehet megvenni, hanem személyesen a mintateremben is ahol a kínálatból néhány termék ki is van állítva. Folyamatos kedvezmények mellett, országos szállítást is kínálunk vásárlóink számára.

Kellemes illat, nyugodt alvás

Kellemes illat, nyugodt alvás

Kellemes közérzet, nyugalom és harmónia. Ez nehéz nap után hatásos felüdülést ígérnek illóolajaink.Illóolaj termékeink 100%-ban olaj tartalmúak, hozzáadott oldószereket nem tartalmaznak. Hatásfokuk, a természetesen kivont olajoknak köszönhetően, egyediséget sugároznak. Tekintse meg webáruházunk széles kínálatát!

Kevesebb alvás is elég?

Kevesebb alvás is elég?

T szerkesztőség! Ajánlott cikkem nem feltétlenűl relevás az önök oldálán szereplő cikkek ismeretében, bár kétségtelen hogy egy sportoló számára mindenképp érdekes élettani összefüggést fed fel ami az alvás, pihenés és az aminósavak viszonyára mutat rá! Remélem megtetszik. Üdv, Benkei Balázs

Kisgyermekfejlesztés

Kisgyermekfejlesztés

A Kisgyermekfejlesztes egy olyan weboldal, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén. Az ajánlott cikk a kisgyermekkorban leggyakrabban előforduló alvászavarokkal foglalkozik. Megtudhatja belőle az olvasó, mikortól számít kórosnak egy-egy ilyen zavar, tippeket kaphat belőle arra vonatkozóan, hogyan kezelje ezeknek a zavaroknak a felbukkanását, valamint segít a szülőknek eldönteni, mikor keressen fel szakembert a probléma orvoslása érdekében.

Korszerű alvásdiagnosztika

Korszerű alvásdiagnosztika

Az utóbbi 2-3 évtizedben az alvás alatti légzészavarokkal foglalkozó tudományág rohamos fejlődésnek indult. A technikai fejlődésnek köszönhetően manapság lehetőség van életfolyamatok sokaságának folyamatos éjszakai regisztrálására. Kiderült pl. az, hogy a horkolással összefüggő légzésszünetek (apnoék) nem veszélytelenek, számos betegség alapjául szolgálhatnak. Az alvás alatti légzészavar tüneteinek a kezelése (hipertonia, keringési elégtelenség, szivritmus-zavarok, agyi keringészavar - stroke, aluszékonyság, depresszió, libido-csökkenés) nehéz, gyakran eredménytelen és nem utolsó sorban költséges. Az apnoék megszüntetésével viszont a tünetek is visszafejlődnek.

Tuti menü